Ground Basis

În primul rând, trebuie să începem să avem un limbaj comun…de-a lungul timpului, mi-am dezvoltat mica mea procedură de a învăţa chitara şi până acum s-a dovedit a fi foarte bună….aşa că o să fac în blog referiri la diferite programe pe care le vom folosi:

1. AP Tuner – corzile alea, deşi la sfatul meu le-aţi şters de praf (sper), trebuie să fie şi acordate individual la o anumită frecvenţă de vibrare…frecvenţa asta va defini nota coardelor (da, e “coarde”, nu “corzi”….şi e “chitare”,  nu “chitări” 🙂 ). Programul este gratuit şi îl puteţi lua de aici. Dacă nu ştiţi despre ce e vorba, mai bine nu încercaţi să vă acordaţi singuri chitara pentru că se poate să vă rupeţi o coardă…o să învăţăm să o acordăm împreună.

2. Guitar Pro 5.2 – un alt program de care ne vom folosi, el are mai multe funcţii, dar noi, în principiu, o să-l lăsăm pe Guitar Pro să ne înveţe să cântăm, să repetăm şi să ne aducem aminte nota pe care am uitat-o dintr-o melodie. El nu mai e atât de gratuit, dar cum suntem în Romania, îl puteţi lua de pe lasttorrents (trebuie să aveţi cont) de aici şi apoi trebuie să instalaţi şi pachetele astea adiţionale. Dacă nu aveţi cont, încercaţi pe mininova sau orice alt site de torrente. E important să aveţi versiunea 5.2! Dacă e cineva care nu se descurcă, just message me 🙂 .

Am terminat cu partea de programe…n-a fost atât de rău, nu? O să mai avem nevoie însă şi de câteva site-uri:

1. JGuitar – un site care o să ne ajute foarte mult să învăţăm acordurile, să vedem cum arată, să învăţăm game, să transpunem note între diferite acordaje, etc. . Just bookmark it for now şi o să ne uităm pe el mai târziu.

2. 911Tabs – e un site care o să meargă, de obicei, mână în mână cu Guitar Pro, oferindu-ne multe tabulaturi (tabulaturi = partituri simplificate ca toată lumea să le înţeleagă). O să învăţăm împreună să citim tabulaturile pentru că la început pot fi destul de înfricoşătoare.

Sfatul meu este ca la început să aveţi corzi cât mai subţiri ca să nu faceţi febră musculară la mână 🙂 …da, corzile au şi ele grosimi, o să vorbim despre asta la momentul potrivit…eu vă recomand D’Addario Phosphor Bronze Extra Light .010 – .047 (sunt pentru chitara ACUSTICĂ. deoarece cu ea ne vom juca în cele ce urmează). Ar trebui să arate aşa şi le găsiţi sus în magazinul Muzica la un preţ decent.

Cam atât pentru acum…încă puţin şi o să învăţăm chitara propiu-zis…aren’t you excited? 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: