Guitar Pro 6

Da! A aparut si este adevarat! Dupa multi ani de asteptare de la versiunea 5.2, cei de la Arobas au scos noua versiune a lui Guitar Pro!

Soft-ul a fost prezentat la NAMM (National Association of Music Merchants) 2010…acolo apare mai tot ce e nou in lumea muzicala, precum instrumente, accesorii, soft-uri, etc. …puteti sa aruncati un ochi pe site-ul lor aici.

Pentru ca am vorbit deja despre versiunea 5.2, o sa vorim putin despre imbunatatirile efectuate in noua versiune:

  • Interfata este mult mai prietenoasa, mai moderna, mai structurata. Optiunile apar acum in stanga, asa ca este mai mult loc pentru a vedea tabulatura. Arata ca un soft modern, facut pentru Windows 7, spre deosebire de versiunea anterioara, care nu era atata de „sexy” :). Meniul din stanga este grupat in 7 categorii si anume: Editing, Instrument, Audio, Mastering, Chords, Lyrics.
  • La sectiunea de Audio apar, dupa parerea mea, cele mai evidente schimbari…acum avem multe pedale, amplificatoare si efecte din care putem alege, astfel incat sa ne personalizam fiecare melodie in parte, exact asa cum vrem noi…toate astea sunt posibile cu ajutorul RSE2 (Realistic Sound Engine 2), care a fost realizat o parte in studio, inregistrand tone de instrumente, o alta parte direct pe calculator, pentru anumite modele si efecte….cert e ca suna foarte bine si realist…nu degeaba ii zice „Realistic”, nu? :P…alt lucru impresionant e ca acum putem alege daca vrem sa tinem acordurile cu mana, cu o pana, picking cu degete sau cu pana, putem alege ce doza sa folosim pentru chitarele electrice, iar pentru basisti au introdus si efectul de slap, care suna foarte bine dupa parerea mea…ca sa va faceti o idee, intrati cu incredere si minunati-va AICI.
  • In noul Guitar Pro avem optiunea sa cantam doar o anumita parte dintr-o melodie, de mai multe ori (Loop), de fiecare data cu viteza mai mare, ideal pentru solo-uri mai grele pe care vrem sa le repetam.
  • Alt lucru cu care se lucreaza mult mai usor este generatorul de diagrame…avem in program probabil toate acordurile posibile, si introducand numele acordului, ni se vor zice toate pozitiile posibile pentru acea nota, in orice acordaj. De asemenea, putem marca pe gatul chitarei pozitiile pe care sunt degetele noastre, iar Guitar Pro ne va zice numele acordului. Avem si un motor de cautare de game, care e destul de util pentru solo-uri.

Mai sunt cateva noutati, dar mai bine le descoperiti si singuri…eu doar le-am prezentat pe cele care mi se pare mie cele mai importante si folositoare. Va las acum sa va uitati la o scurta prezentare facuta la NAMM:

Sper ca gasiti folositor noul soft si ca o sa va ajute in ce cantati/compuneti :).

One response to this post.

  1. Posted by spyc on Mai 25, 2010 at 21:52

    sexy, sexy! 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: