Moneda John Lennon

Asta e o stire putin mai veche, dar am tot amanat sa scriu despre ea din motive foarte simple: procrastinare! 😛 In fine, veche inseamna de la sfarsitul lui Octombrie.

S-a facut un sondaj pentru a decide ce personalitate sa apara pe o moneda argintie de 5 lire (£5) pentru insula Alderney (e simplu: desi insula Alderney trebuie sa aiba exact aceleasi valori ca valuta Regatului Unit, sunt liberi sa modifice aspectul monedelor si bancnotelor folosite; economia mea nu e prea buna, dar sper ca ati inteles ideea 🙂 ). Puteti sa vedeti toate monedele lor aici. Revenind la ideea principala: rezultatul sondajului a fost indiscutabil – 92% dintre cei care au votat, l-au ales pe John Lennon.

Pe locul 2 s-a clasat Jane Austen (stiti voi, Pride and Prejudice si multe altele) cu doar 4.2% din voturi. Rezultatul este impresionant, tinand cont ca s-au exprimat 30.000 de voturi.

Totusi, nu e un rezultat surprinzator, tinand cont ca doar acum cateva saptamani, John Lennon si-ar fi sarbatorit a 70-a aniversare. Si tinem minte cu totii ca s-a vorbit peste tot despre asta, deci oamenii inca mai sunt miscati de marele artist si in niciun caz nu l-au uitat. Astfel, Lennon va aparea pe moneda pe care in trecut au fost imprimate personalitati ca William Shakespeare, Winston Churchill, Printesa Diana, Regina Elizabeta a 2-a, Charles Darwin, Isaac Newton si multi altii.

Mie unul imi place ideea. Mai sunt state si tari care fac acest lucru pe perioada verii pentru a impresiona si atrage turistii. Nici in Romania n-ar fi rau sa avem si personalitati contemporane…dar pe cine am pune? Poate intr-o zi o sa vedem moneda Mihnea Blidariu sau moneda Mircea Cartarescu. 🙂

2 responses to this post.

  1. Ce ai zice de moneda „Adrian Paunescu” ca tot se dezbate atata? Ma rog era o gluma, in general eu detest notiune de „idol” indiferent cat talent a avut omul in viata. As vrea sa ramana muzica, poezia si doar atat… Nu mi-ar place sa apara de exemplu chipul lui Bach pe nu stiu ce moneda, dar muzica lui… crezi mai are nevoie de vreo carte de vizita?

    Răspunde

    • Interesant…eu unul nu m-am gandit neaparat la notiunea de „idol”…dar ar fi ca stereotipul oamenilor care-si tin poze (cu familie, pasiuni, etc.) in portofel: in loc de o poza ai avea direct o moneda…mult mai practic! 🙂 Insa iti dau dreptate cum unii oameni n-ar avea ce cauta pe o moneda, exemplul tau cu Bach fiind unul foarte bun. Pe de alta parte, cum la noi cultura nu e chiar punctul forte, poate ar ajuta…desi s-ar ajunge la ceva de genul moneda Minune daca s-ar face un sondaj la noi :P…si totusi apar pe bancnotele noastre personalitati din literatura si istorie…e un subiect prea vast, o sa ma retrag aici. 🙂

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: